top of page

TANZANIA

TANZANIA

Under tidigare år har Testa Mission haft team i Handeni men även andra platser i Tanzania. Handeni ligger ute på landsbygden, strax utanför regionen Tanga. Staden är ett mindre samhälle med ca 400 000 invånare. Större delen av året är det vara ett varmt och fuktigt klimat, med ca 35 grader i skuggan. Under regnperioden (april-maj) ligger temperaturen runt 25 grader och då det regnar mycket. I Tanzania bor det 50 miljoner människor, och trots att det finns 120 stammar och ca 200 olika språk så är det officiella språket swahili. I städerna kan många engelska, men ute på landsbygden är det mycket färre, så det är bra att försöka komma in i språket.

Teamen har praktisera på olika skolor där de fått möjlighet att undervisa, leka med barnen och hålla i andakter. Dessutom har de haft möjlighet att evangelisera i närliggande byar, hjälpa projektet Dorcas som utbildar kvinnor i kunskap om menstruation och bygger toaletter i byar, samt besöka församlingsmedlemmar. 

Församlingen är glad, härlig och engagerad med flera utposter som det finns möjlighet att besöka. Under veckan finns det många olika samlingar i kyrkan, allt från tidig morgon till sen kväll. Under söndagsgudstjänsen blir det mycket sång, dans och en lång predikan.

”Tiden här i Tanzania har betytt så mycket för mig. Jag har fått lära känna nya vänner, jag har fått lära känna en ny kultur i både matlagning och livsstil, men framför allt har jag fått dela min tro med människor som har samma tro som mig. Människor i en annan situation än mig själv som gav mig nya vinklar att se på min tro. Jag har fått växa så oerhört mycket tillsammans med de människor jag har runt omkring mig och det ska bli roligt att se var Gud leder mig härnäst.”

Simon, Tanzania

122016901_546375489530163_52848362117692
bottom of page