top of page

PERU

PERU

Med en folkmängd på över 30 miljoner är Peru det 4:e folkrikaste landet i Sydamerika. Till ytan tre gånger så stort som Sverige. Två av tre barn i åldrarna 0–12 år lever i direkt fattigdom och hela 25 procent lider av undernäring, vilket påverkar deras hälsa, deras mentala utveckling – och deras självbild.

Teamen har tidigare år bott på praktikförsamlingens område. Församlingen heter Casa de oración i Lima, är startad av en svensk missionär och ser ungefär ut som en svensk frikyrka. Gudstjänsterna är ungdomliga och mycket av lovsången känner vi igen från Hillsong och andra stora lovsångsgrupper.

Ungefär en timmas bilfärd utanför Limas centrum ligger Jicamarca, ett stort landområde som mest består av grus. Där bor flera tusen fattiga som flytt landsbygden för att finna arbete i storstaden. Arbetet RAFA började med gudstjänster i Jicamarca med inriktning mot barn och familjer, och nu är det ett stort arbete som hjälper barnen med skolstöd, ger lagar lunch och besöker familjer för att ge undervisning om föräldraskap och kristna värderingar. Barnen på RAFA är allt från 3 till 13 år gamla. 

Utöver att praktisera på RAFA, har eleverna även praktiserat på en kristen skola där de får dela evangeliet för både lärare och elever, även hjälpa till med undervisningen. Dessutom har praktikförsamlingen flera stora satsningar ute på gatorna varje vecka för att evangelisera och be för människor. 

Eftersom Perus nationalspråk är spanska rekommenderar vi att de som åker till Peru och Sydamerika försöker lära sig så mycket spanska de kan innan utresa. Under läsåret deltar teamet också i spanskaundervisning på plats.

bottom of page